Onze kijk op VvE beheer

Hoofddoel van de VvE is het beheer en de instandhouding van het appartementengebouw. Elke eigenaar is mede verantwoordelijk. Tijdens de jaarlijkse vergadering stellen de eigenaars de kaders waarbinnen het beheer en het onderhoud van het gebouw wordt vormgegeven. Het bestuur geeft binnen deze kaders het beheer verder vorm en zorgt voor de uitvoering. Veel besturen laten zich daarbij bijstaan door een externe VvE beheerder.  De speerpunten van onze dienstverlening leest u hieronder.

Ontzorgen

In onze optiek dient een beheerder het bestuur te ontzorgen als het gaat om een groot deel van de dagelijkse beheerwerkzaamheden. Als bestuur en beheerder goed weten wat ze van elkaar mogen verwachten leidt dit tot een optimaal functioneren van de Vereniging van Eigenaars. Heldere afspraken en duidelijke communicatie zijn daarbij van groot belang. Wij hebben onze dienstverlening, inclusief de belangrijkste procedures, uitvoerig beschreven in de zogenaamde DienstenWijzer. Daarmee weet u vanaf het begin precies waar u aan toe bent en wat u van ons mag verwachten.

Kostenbesparing

Veel beheerders bieden totaalpakketten die meer omvatten dan u eigenlijk nodig heeft. Daardoor betaalt u vaak teveel. Wij doen het anders door binnen onze modules onderscheid te maken tussen 3 verschillende typen dienstverlening. Bovenop onze scherp geprijsde basis vaste dienstverlening betaalt u alleen voor de diensten die uw VvE daadwerkelijk afneemt. Daarnaast valt er veel winst te behalen op de prijzen van onderhouds- en servicecontracten.  Door onze collectieve afspraken met onderhouds- en servicebedrijven, zijn wij in staat om een groot inkoopvoordeel te realiseren. Daarvan laten wij u graag meeprofiteren. Wij denken graag met u mee hoe u uw beheerkosten kunt beperken, waardoor de maandelijkse VvE bijdragen zo laag mogelijk blijven.

Tijdbesparing

Wij horen vaak van besturen dat het beheer van hun VvE zoveel vrije tijd opeist. Dat verbaast ons niet. Het beheren van een VvE brengt veel werk met zich mee in administratief, organisatorisch, financieel en technisch opzicht. Ons streven is om zoveel mogelijk van de niet-specifiek bestuurlijke taken uit handen te nemen. Zo hoeft u zich als bestuurder alleen bezig te houden met de hoofdzaken en de belangrijkste beslissingen. De rest doen wij voor u.

Inzicht

Als bestuur moet u altijd een actueel beeld hebben van de financiën binnen uw VvE. Daarom werken wij met een van de meest innovatieve en gebruiksvriendelijke boekhoudsystemen van dit moment.  Wij scannen alle facturen bij ontvangst in en boeken deze op de juiste grootboekrekeningen. Dagelijks worden de bankbestanden door een electronische koppeling met de bank rechtstreeks bijgewerkt. Fouten zijn hiermee uitgesloten. Als bestuur krijgt u standaard kijkrechten in de boekhouding. U hebt dus 7 dagen per week, 24 uur per dag de mogelijkheid om de actuele financiële status van de VvE te raadplegen, tot op factuurniveau.

Communicatie

Goede communicatie is binnen een VvE erg belangrijk. Daarom krijgt uw VvE bij ons een eigen veilige 'VvE website' om met de leden te communiceren. De site is volledig gericht op de belangen van de leden van VvE's. Van informatie over groot onderhoud, dagelijkse zaken, contact met medeleden tot en met de bewonersbarbecue; alles vindt u terug op één plaats. Belangrijke stukken zoals de splitsingsakte, de verzekeringspolis en andere officiële stukken staan eveneens op de website. Niet alleen Ektiv VvE Beheer kan informatie publiceren. Ook de leden en het bestuur of andere leden die daartoe gemachtigd zijn hebben mogelijkheden om discussies te starten of documenten te plaatsen. Zo heeft de VvE een krachtig en handig middel in handen om snel en doeltreffend met de leden te communiceren.

Samenwerking

Respect, vertrouwen en actief meedenken zijn waarden die wij in de samenwerking met u hoog in het vaandel hebben.  Als partners in VvE beheer willen wij meer zijn dan alleen een doorgeefluik en uitvoerder. Wij staan u graag met raad en daad terzijde. Niet alleen wanneer u daarom vraagt, maar ook ongevraagd wanneer wij daar aanleiding toe zien.